Kettingzaagolie

Kettingzaagolie is zeer belangrijk voor de levensduur van de oliepomp, zaagketting en zaagblad

De zaagketting van de elektrisch, accu of benzine aangedreven kettingzaag heeft altijd voldoende smeerolie nodig om de zaagketting te smeren en te koelen. Daarmee word extreme slijtage voorkomen. Daarnaast is het ook belangrijk dat u de ketting scherp geslepen houd.

Als u het olie reservoir vult zorgt er dan voor dat de opening rond de vul opening van de olietankje schoon is. Als er vuil, zaagsel etc. mee naar binnen gaat kan het zijn dat de oliepomp minder gaat functioneren totdat deze helemaal stopt. Bij sommige modellen kettingzaag zit er een regelbare schroef op om de hoeveelheid olie te regelen. Maak ook regelmatig het zaagblad schoon en het neuswiel, smeer het neuswiel ook regelmatig extra.

Verschillende soorten kettingzaagolie

Er zijn verschillende soorten olie, namelijk biologisch en mineraal. Deze zijn beschikbaar in verschillende verpakkingen. Van 1, 2, 5, 20 ,50 en 205 liter.
Zaagt u maar een paar keer per jaar, koop dan niet teveel olie tegelijk.

Kettingzaagolie-geng-tuinmachines

Het belang van de juiste kettingzaagolie

Een oliepomp zoals hieronder bestaat uit kleine kanaaltjes, deze kunnen verstopt raken. Dit zien we vaak bij oude of verkeerde olie, de olie gaat stolsels vormen en deze kunnen niet aangezogen worden en bereikt dus ook niet de zaagketting en zaaggeleider ook wel zaagblad genoemd.

Daarbij is belangrijk dat de juiste kwaliteit meng olie gebruikt word bij Cleanlife, Aspen en Motomix kunt u er zeker van zijn dat dit ook zo is en blijft ook al staat de jerrycan of machine een half jaar of langer stil op de plank. En zorg voor de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Zaagkleding, handschoenen, gezicht en gehoorbescherming.

Houdbaarheid kettingzaag olie

Kettingzaag olie is maar beperkt houdbaar, de biologisch adviseren we niet langer dan 18 maanden in de kast of kettingzaag te laten staan. De minerale variant kunt u iets langer bewaren tot maximaal 2 jaar! Het is dus belangrijk dat u niet teveel koopt, maar dat u niet zonder zit wanneer u het nodig hebt.

Wilt u kettingzaagolie bestellen?

Neem dan contact op met ons van G&G Tuinmachines. Wij zorgen voor uw kettingzaagolie en net dat stukje extra advies dat ervoor zorgt dat u kunt vertrouwen dat uw kettingzaag nu goed werkt en ook in de toekomst.

Kettingzaag onderhouden?

Als het om slijpen van de ketting gaat, kan u erop wachten. Terwijl u een bakje koffie of thee drinkt wordt uw ketting geslepen. Neem contact op voor een afspraak.
Na onze eerste afspraak komt u bij ons in het systeem te staan. Zodra er weer onderhoud nodig zou zijn met uw tuinmachine(s) wordt er contact met u opgenomen.

Kettingzaagolie-pomp