Goed onderhoud is belangrijk voor uw veiligheid

Kettingzaag onderhoud is zeer belangrijk voor uw eigen veiligheid en machine. Voor optimaal zaagkwaliteit en voorkomt overmatig slijtage. Bij G en G Tuinmachines kunt u terecht voor kettingzaag onderhoud met een stuk advies maar daar stop het niet.. Voor alle bij-producten bent u ook op het juiste adres. Denk hierbij aan een extra ketting uit voorraad maar ook een zaagbroek of andere beschermende middelen. Of als u zaag kuren vertoont onder andere botte ketting of kapotte starter. Al dit soort reparaties voeren we zelf en zo snel mogelijk uit in onze werkplaats. Ook als u op zoek bent naar een nieuwe kettingzaag bent u bij ons aan het juiste adres

Kettingzaag-onderhoud-ketting

Kettingzaag onderhoud

Een kettingzaag elektrisch, accu of benzine aangedreven heeft regelmatig onderhoud nodig. Wilt u gaan zagen zorgt er dan voor dat alles gereed is.

Scherpe ketting en eventueel een reserve ketting, voldoende kettingzaag olie zodat de ketting goed gesmeerd blijft.
En goede 2-takt brandstof advies; Cleanlife 2-takt brandstof. Dit is een houdbare milieuvriendelijkere brandstof dan euro 95 ongelood, speciaal voor de 2-takt motoren ontwikkeld.
Deze machines maken ook een heel hoog toerental tot 13.000 toeren per minuut. Tijdens deze enorme snelheid moet de smering wel optimaal zijn om schade aan de motor te voorkomen.

Daarbij is belangrijk dat de juiste kwaliteit meng olie gebruikt word bij Cleanlife, Aspen en Motomix kunt u er zeker van zijn dat dit ook zo is en blijft ook al staat de jerrycan of machine een half jaar of langer stil op de plank. En zorg voor de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. Zaagkleding, handschoenen, gezicht en gehoorbescherming.

Kettingzaag-onderhoud-blad

Kosten kettingzaag onderhoud

Voor onderhoud en slijpkosten hanteren we vaste prijzen, bij bijzonderheden overleggen we eerst met u.

Verschillende soorten kettingzagen

Er zijn veel merken kettingzagen denk hierbij aan Stihl, Dolmar, Makita, Husqvarna, Echo, Shindaiwa, Bosch, Efco, Oleo mac etc. Al deze merken hebben een breed scala aan types en dus ook verschillen.

G en G kiest voor Shindaiwa, dit is een Japans product, starten en lopen. De slogan is niet voor niets: first to start, last to Quit. Shindaiwa produceert kwalitatief hoogwaardige producten voor jaren lang plezier en gunstig brandstof verbruik en niet vergeten de emissie eisen en milieu uitstoot.

Een van de belangrijkste punten is de zaagketting, deze moet scherp zijn. Dit kunt u zelf met een juiste maat vijl doen en de juiste hoek, maar het kan ook met de slijpmachine, bij G en G Tuinmachines dan bent u altijd verzekerd van de juist geslepen ketting.

Kettingzaag laten onderhouden?

Neem contact met ons op via ons online formulier of bel naar 0345 – 64 21 64.

Kettingzaag-onderhoud-geng-tuinmachines