Grasmaaier onderhoud zorgt voor een mooi groen gazon

Een mooi groen gazon word mede mogelijk gemaakt door regelmatig onderhoud uit te laten voeren aan uw grasmaaier. Dit geldt voor alle soorten grasmaaiers; een elektromaaier, duwmaaier, loopmaaier, zitmaaier, frontmaaier, zeroturn maaier, kooimaaier.

Door de zuren van het gras, hitte van de motoren, stof, zand en dergelijke heeft de grasmaaier veel te verduren. Als de grasmaaier weer up to date is snijdt deze ook weer keurig het gras.
Daarnaast is het belangrijk om regelmatig mesten en twee keer per jaar te verticuteren. De de wortels van het gras krijgen zo voldoende zuurstof. Een verticuteerder kunt u eventueel huren bij GenG Tuinmachines.

Verschillende maaimethodes

Er kan op verschillende manieren gemaaid worden. Mulchen is een manier dan stopt als het ware de grasmaaier het gras in snippers weer terug in de grasmat, scheelt weer mesten en met droger weer houd het langer z’n vocht vast. Hou er wel rekening mee dat er vaker gemaaid moet worden dan bijvoorbeeld opvangen. De robotmaaier maait elke dag dit zijn zulke kleine snippers dat u ze bijna niet ziet.

Grasmaaier-onderhoud-geng-tuinmachines

Wanneer grasmaaier onderhoud?

Dit kunt u tijdens het seizoen laten doen maar GenG Tuinmachines – Grasmaaier onderhoud streeft ernaar om dit zoveel mogelijk buiten het maaiseizoen te doen. Dit zijn de maanden november tot en met april. Dan worden de tuinmachines opgehaald bij u en is het niet erg als de grasmaaier even weg blijft. De grasmaaier is dan weer in topconditie als het gras begint te groeien. De praktijk laat zien dat er vaak ook nog wat andere tuinmachines/gereedschappen mee gaan voor onderhoud; denk aan een bosmaaier, een motorzaag, een bladblazer en een heggenschaar.

Door middel van de jaarlijkse onderhoudsbeurten wordt uw grasmaaier in goede conditie gehouden.

Grasmaaier-onderhoud-2-geng-tuinmachines

Wat word er gedaan om uw grasmaaier in goede conditie te brengen?

De machine word schoongemaakt, maaimes word gecontroleerd op rechtheid, dikte, slijtage en word geslepen en gebalanceerd. Het in balans zijn van de maaimes(en) is erg belangrijk voor behoud van de lagers en de hele grasmaaier. Duwbomen en bevestigingen die scheuren etc. Een maaimes slijt tijdens het maaien van het gras. Er gaat ook weleens iets anders dan alleen gras door het maaihuis heen. En dan kan het zijn dat door deze schade de ene kant van het mes lichter word dan de andere kant. En dan hebben we onbalans, tijdens het slijpen word hier ook rekening mee gehouden.

Grasmaaier-onderhoud-maaimes

Wat word er nog meer gedaan tijdens het jaarlijkse grasmaaier onderhoud?

Motorolie word ververst, starter(koord) wordt gecontroleerd , brandstoftank gereinigd, carburateur de- en monteren en reinigen, filters en bougies worden gecontroleerd en zo nodig vervangen. De aandrijving snaren en poelies worden gecontroleerd en eventueel bijgesteld en bij veel slijtage sporen vervangen. De afstelling van het maaidek, kabels etc worden gecontroleerd en er wordt proefgedraaid. En tenslotte word de grasmaaier door onze haal en brengservice weer thuis gebracht bij u.

Wat kunt u doen om uw grasmaaier en eventueel andere tuinmachines aan te melden voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt?

Neem contact met ons op via ons online formulier of bel naar 0345 – 64 21 64. Dan komt u in ons systeem te staan en word er contact met u opgenomen wanneer we de machine op komen halen. Het jaar erop word u automatisch meegenomen in de mailing voor de jaarlijkse grasmaaier onderhoud.

Grasmaaier-onderhoud-filter-geng-tuinmachines